Мексиканският футболен клуб "Веракрус" прекъсна рекордната си серия без победа в шампионата, след като за пръв път от 14 месеца успя да спечели срещу свой съперник. "Червените акули", както са известни играчите на тима, се наложиха с 1:0 над "Пуебла" в мач от 16-ия кръг на мексиканския шампионат.

Това беше първа победа за "Веракрус" от 25 август 2018 г. насам, когато победиха "Тихуана". Единственият гол в срещата вкара Колин Казим-Ричардс.

От последния успех на "Веракрус" бяха минали общо 41 мача, а на треньорския пост на тима се смениха шестима души. Мексиканският отбор постави и световен рекорд за най-дълга серия без победа в елитните дивизии. Предишното върхово постижение беше на английския "Дарби каунти", който през 2007-08 записа серия от 32 срещи без успех.

В последните месеци "Веракрус" стана известен с организационните си проблеми и финансовата криза, в която изпадна. През миналия сезон тимът завърши на последното място, но не изпадна заради новото правило в мексиканския футбол. Лигата беше увеличена от 18 на 20 отбора, а за да запази мястото си в елита "Веракрус" плати глоба от 6 милиона долара.

Преди две седмици футболистите излязоха на протест, след като обявиха, че не са получавали заплати от месеци. В мача с "Тигрес" състезателите на "Веракрус" излязоха на терена, но демонстративно не играха с топката в първите четири минути, а съперникът им вкара два гола.

Заради проблемите на "Веракрус" Мексиканската футболна федерация (FMF) осигури спешно 1 милион долара за изплащане на заплатите на футболистите.

Дневник