Мениджърът на "Ливърпул" Юрген Клоп заяви, че отборът му ще се откаже доброволно от участие в четвъртфиналите за Купата на лигата в случай, че програмата на мачовете не бъде променена. Червените стигнаха до тази фаза след зрелищен мач с "Арсенал", предложил десет гола и дузпи.

Мачовете от надпреварата ще се изиграят в седмицата от 16 декември. По това време "Ливърпул" ще бъде в Катар, където на 18 декември ще играе полуфинал в световното клубно първенство. Тимът получи право да участва в надпреварата след триумфа си в Шампионската лига.

"Ние няма бъдем жертва на този проблем. Ако не намерят удобно време за нас, без 3 ч. сутринта по Коледа, тогава няма да играем. Ако в програмата един отбор не може да бъде част от всички мачове, то тя трябва да се преосмисли. Надявам се това да започне още сега", каза Клоп след емоционалния мач на "Анфийлд".

Двата отбора бяха с голяма част от резервите си, като "Ливърпул" догонваше в резултата при 1:3 и 2:4. Червените стигнаха до изравняване (5:5) с гол на Дивок Ориги в четвъртата минута от добавеното време. При дузпите мърсисайдци вкараха всичките си пет изпълнения, докато за "Арсенал" сбърка Дани Себайос.

Според Клоп, ако четвъртфиналът не бъде преместен, тогава съперникът трябва да продължи служебно напред или "Арсенал" да заеме мястото на "Ливърпул" в жребия, който ще бъде теглен в четвъртък.

Дневник