"Реал" (Мадрид) пропусна отличен шанс да излезе еднолично на върха в Ла Лига, след като завърши 0:0 с "Бетис" в мач от 12-ия кръг на шампионата. Мадридчани не се възползваха от грешната стъпка на "Барселона" и поделят първото място с каталунците с по 22 точки.

Това беше първо нулево равенство на "Сантяго Бернабеу", откакто Зинедин Зидан е треньор на мадридския тим. "Бетис" също записа историческо постижение в двубоя, като андалусийци стават първият тим от Ла Лига, запазил мрежата си суха в три поредни гостувания на стадиона на "Реал".

"Барселона" от своя страна допусна поражение от "Леванте" с 1:3 като гост. Каталунците откриха в 38-ата минута след точно изпълнена дузпа от Лионел Меси, но с два гола за две минути между 61-ата и 63-ата домакините обърнаха. Точни бяха Кампаня и Борха Майорал.

Неманя Радоя в 68-ата минута вкара и трети гол, и "Леванте" си гарантира успеха.

Съботният ден беше белязан от грешни стъпки и на други два тима - "Севиля" и "Атлетико" (Мадрид), които играха помежду си. Двубоят на "Рамон Санчес Писхуан" завърши 1:1, с което интригата в първенството се завърза още повече.

"Дюшекчиите" и "Севиля" имат по 21 точки, а от цялата ситуация може да се възползва "Гранада", който играе в неделя срещу "Реал сосиедад" у дома. Тимът има 20 точки и при победа ще излезе начело.

Дневник