Водачът в ранглистата Рафаел Надал потвърди участието си във финалния турнир в Лондон, който събира осемте най-добре представили се състезатели през сезона. Испанският тенисист обяви, че ще пътува за надпреварата, въпреки че все още усеща болки в областта на корема.

Травмата принуди Надал да се откаже от участие в полуфинала на мастърса в Париж преди седмица. Носителят на 19 титли от Големия шлем е преминал ядрено-магнитен резонанс, като испанецът се надява травмата да отшуми бързо.

"Вчера преминах скенер в Майорка и ще пътувам за Лондон въпреки лекото разтежение в дясната част на корема. В четвъртък и петък ще започна да тренирам сервиса си и целта ми да мога да играя във финалите", написа Надал в "Туитър".

В група "Андре Агаси" Надал ще срещне защитаващия титлата си Александър Зверев, намиращия се в отлична форма Даниил Медведев и гръцката сензация Стефанос Циципас. Новак Джокович и Роджър Федерер ще мерят сили с Доминик Тийм и Матео Беретини в група "Бьорн Борг".

Турнирът ще се проведе от 10 до 17 ноември. Тенисистите ще играят във формат всеки срещу всеки, като първите двама от всяка група ще играят на кръст в полуфиналите.

Надал никога не е печелил финалния турнир. Той загуби мача за титлата през 2010 и 2013 г. Преди две години испанецът отново влезе с контузия в надпреварата, като беше в групата на бъдещия шампион Григор Димитров, но Надал се отказа след първия си мач.

Дневник