"Лестър" продължи с впечатляващото си представяне във Висшата лига и излезе втори в таблицата, побеждавайки "Арсенал" с 2:0 в мач от 12-ия кръг. "Лисиците" събраха 26 точки и изпревариха с по-добра голова разлика "Челси", който също спечели мача си от кръга.

Тимът на Брендън Роджърс взе четвърта поредна победа, като в последните три срещи дори не допусна гол.

"Лисиците" играха впечатляващо на своя "Кинг пауър стейдиъм" и в големи периоди от двубоя доминираше. Единствено в първите 20 минути "Арсенал" имаше предимство и след почивката в кратък период беше с водеща роля.

Джейми Варди откри резултата в 68-ата минута с 11-ия си гол от началот на сезона. Нападателят завърши красива комбинация на висока скорост след асистенция на Юри Тилеманс.

Само седем минути по-късно Варди асистира на Джеймс Мадисън за второто попадение.

Освен двата гола "лисиците" удариха греда и направиха куп пропуски. "Арсенал" също вкара, но попадение на Пиер-Емерик Обамеянг правилно беше отменено заради засада.

"Арсенал" не успя да спечели в четвърти пореден мач, като е в серия от две равенства и две поражения. "Артилеристите" са шести в таблицата със 17 точки, а ситуацията сгъстява и облаците над мениджъра Унай Емери.

Дневник