Използването на системата за видеоповторения (VAR) е успешна въпреки някои спорни решения и критиките от специалисти и фенове. Това отчете Висшата лига на среща в понеделник, на която беше обсъждана именно технологията, въведена в началото на сезона. Бившият съдия Нийл Суорбрик, който е отговорен именно за използването на VAR, уточни, че е нужно време за усъвършенстване в използването на технологията.

"Ние сме в самото начало, минаха едва 12 кръга, така че дайте ни малко време, за да работим с технологията и да се усъвършенстваме", каза Суорбрик пред медиите и добави: "Засега сме доволни и работи, както искахме. В други спортове като крикет и ръгби отне години, за да достигнат добро ниво".

Технологията беше използвана през миналия сезон само в мачове от Купата на Лигата и ФА къп, преди да бъде въведена изцяло във Висшата лига. Въпреки това от началото на сезона се стигна до някои спорни моменти, като два от тях белязаха миналия уикенд.

В дербито между "Ливърпул" и "Манчестър сити" гостите имаха претенции за неотсъдена дузпа, секунди преди първия гол на мърсисайдци. Вторият гол на "Ливърпул" пък беше вкаран след спорно положение на Мохамед Салах, който беше на една линия с последния защитник. По същото време в мача между "Тотнъм" и "Шефийлд юнайтед" гостите бяха спрени със засада в подобна ситуация на тази със Салах.

Попитан каква оценка би дал Суорбрик на технологията до момента, той отговори: "Мисля, че по десетобалната скала бих дал седем. Мисля, че имаме повече правилни решения, отколкото грешни".

"Щом в първите месеци се представяме добре и заслужаваме оценка седем, мисля че до две години трябва да вдигнем нивото и да получим осем и половина или девет."

Дневник