Анди Руис има голям шанс да защити световните си титли в тежка категория и да победи отново Антъни Джошуа. Това очаква Кубрат Пулев, който е задължителен претендент за пояса на Международната боксова федерация (IBF) и трябва да се бие с победителя през 2020 г.

Българинът вече каза, че може да победи и двамата, като има своите предимства.

"Относно мача Руис - Джошуа, виждам отново победа на Руис, ако е тренирал достатъчно здраво и не е мързелувал по време на лагера си", каза Пулев пред BoxingScene.

"Мисля си, че той ще победи пак. Нямам обаче идея как върви подготовката му, за него нещата се промениха доста. Той е популярен сега, виждам доста снимки почти ежедневно, скъпи коли и други неща около него. Много сериозно медийно внимание. Ако остане фокусиран и изцяло се съсредоточи в бокса и в мача, ще спечели."

Руис победи Джошуа през юни, като поднесе голяма изненада и нанесе първа загуба на британеца. На 7 декември в Саудитска Арабия двамата ще се изправят един срещу друг в реванш.

"Няма да е никак лесно, защото Джоуша ще гледа различно на реванша, но един сериозен Анди Руис ще го бие за втори път. Джошуа ще има друга стратегия и се е поучил от грешките си, в това съм сигурен. Подцени много първата им среща", добави Пулев.

Дневник