Фото клуб "Стеван Наумов – Стив" към Дома на Народната техника в Битоля ще гостува в Шумен с фотоизложба посветена на 40-годишнината от създаването му. Тя ще бъде подредена в зала "Сава Доброплодни" на  НЧ "Добри Войников - 1856" и официално открита на 20 ноември в 17.00 часа.

За откриването й в града ще пристигнат председателят на Народна техника - Македония и директорът на  Народна техника – Битоля,  в който освен фото клуб "Стеван Наумов – Стив" функционира и киноклуба "Милтон Манаки”.

Фото клубът е създаден през 1979 г. от група ентусиасти и всяка година от тогава организира фото школа с 20 посетители, които изучават основите на фотографията. Мнозина участниците правят първите си контакти с фотографията именно в този клуб. За много от тях фотографията става професия, или хоби, което им носи удоволствия и награди от участия в изложби, конкурси, фото фестивали. През годините участници от този фото клуб са станали студенти във факултетите по фотографии в Скопие, Хърватия, Словения, Румъния и България.

ШУМ.БГ