Еднодневни екскурзии през месец ноември организира община Шумен за ученици от 1 до 12 клас. Целта бе ученииците да посетят и да се запознаят с културно-исторически обекти, които са част от заниманията по интереси в училищата.

Ученици и учители от НУ „Ил. Р. Блъсков“ и „Княз Борис I”, от ОУ „Д-р Петър Берон“,  „Д. Благоев“, „Еньо Марковски“, и „П. Волов“, ПЕГ „Н. Вапцаров“, СУ „Сава Доброплодни“, „Панайот Волов“ и „Трайко Симеонов“ и ПГССХТ посетиха музеи и културно-исторически забележителности във Варна, Велико Търново, Котел и Жеравна.

Последната екскурзия в програмата е тази събота, 23 ноември. Ученици от ППМГ „Нанчо Попович“, III ОУ „Д. Благоев“ и VI ОУ „Еньо Марковски“ ще посетят Дряновския манастир и Трявна.

Посещенията на културно-историческите обекти от учениците са образователни и са част от Годишния тематичен план на дейностите за подкрепа на личностното развитие на децата и учениците на територията на общината за 2019 година.

Финансирането на екскурзиите, които включват разходите за път, храна и входни такси на учениците при посещенията на културно-исторически и природонаучни обекти, музеи и други са предоставени от Министерството на образованието.

ШУМ.БГ