"Ливърпул" продължава да бъде непобеден във Висшата лига и запази отличната си форма от началото на сезона, постигайки победа в 13-ия кръг на първенството. Червените преминаха през един от най-трудните си тестове и надиграха с 2:1 "Кристъл палас" като гост.

Тимът на Юрген Клоп не игра добре и в големи периоди от мача срещаше проблеми с "орлите", но си тръгна с три точки от "Селхърст парк". Садио Мане изведе "Ливърпул" напред в 49-ата минута, а в 82-ата Заха изравни. Три минути преди края на мача Роберто Фирмино донесе успяха на червените.

С победата тимът събира 37 точки, като 12 победи и едно равенство от началото на сезона. Успехът е четвърти поред за "Ливърпул" и вече общо в 30 мача тимът на Клоп е непобеден.

Освен 16-те удара, които отправиха към вратата на "Ливърпул" "орлите" създадоха големи проблеми на лидерите. Гол на "Палас" в 43-ата минута беше и отменен заради нарушение в атака.

Червените започнаха без голямата си звезда Мохамед Салах, който остана на резервната скамейка заради контузия. В негово отсъствие в атака започнаха Роберто Фирмино и Садио Мане, подпомагани от Алекс Окслейд-Чембърлейн.

В началните минути предимството беше на страната на домакините, които пресираха "Ливърпул" и създаваха проблеми на лидера. Обичайната игра на "Ливърпул" не се получаваше, фланговите бранители не бяха активни и гостите разчитаха повече на дълги подавания.

В 16-ата минута Джордан Аю пропусна първия шанс за "орлите", стреляйки неточно. Само осем минути по-късно удар на Гари Кейхил също не влече във вратата.

До края на първото полувреме домакините бяха много по-активни и в 43-ата минута вкараха гол. След корнер Джеймс Томкинс се оказа на най-точната позиция, за да засече топката в мрежата.

Ситуацията обаче беше прегледана от видеоасистентите с технологията за видеоповторения (VAR), която показа, че Джордан Аю изблъсква Деян Ловрен. Съдиите прецениха, че ситуацията влияе върху попадението и така голът на Томкинс беше отменен.

През първото полувреме "Ливърпул" не успя да отправи нито един точен удар към вратата на Висенте Гуаита, като това първия случай от началото на сезона, в който мърсисайдци завършиха без голово положение.

Веднага след почивката "Ливърпул" вдигна оборотите и за няколко минути създаде две положения. Садио Мане пропусна първото, стреляйки встрани.

В 49-ата минута сенегалецът успя да се реваншира и изведе "Ливърпул" напред. След центриране на Робъртсън Мане овладя и стреля с левия крак от въздуха. Вратарят на "Палас" отклони топката, но след контакт с двата странични стълба тя влетя в мрежата - 0:1.

Въпреки попадението "Ливърпул" продължи да не показва най-добрата си игра и "Палас" се възползва. Домакините имаха по-голямо притежание на топката и опитаха всячески да изравнят. Мениджърът Рой Ходжсън пусна и типичен централен нападател на терена, в лицето на Кристиан Бентеке, което даде резултат.

В 82-ата минута Вилфред Заха изравни след подаване на Таунсенд. Крилото задържа в наказателното поле и от около 12 метра с плътен шут с десния крак не остави шансове на Алисон.

За Заха това беше и първи гол от началото на сезона.

Радостта на домакините обаче продължи едва три минути и в 85-ата мърсисайдци възстановиха аванса си. След корнер отбраната на "орлите" не се справи добре и остави непокрит Върджил ван Дайк. Холандецът стреля два пъти, стигна се до разбъркване и след него Фирмино вкара.

В последните минути на домакините можеха да стигнат до изравняването за втори път, но Заха пропусна от около 10 метра, стреляйки над вратата. В заключителната част от мача "Ливърпул" играеше, за да задържи аванса си и се прибра в защита.

В друг мач от кръга "Лестър" надигра "Брайтън" с 2:0 и излезе еднолично на второ място. "Лисиците" стигнаха до успеха като гост с голове на Айосе Перес и Джейми Варди от дузпа. Тимът на Брендън Роджърс има 29 точки, с три повече от "Челси" и четири от "Манчестър сити", преди двата състава да играят помежду си.

В Лондон "Арсенал" стигна до точка на своя "Емиратс" срещу предпоследния "Саутхемптън". Срещата завърши 2:2, а "артилеристите" вкараха изравнителен гол в седмата минута на добавеното време.

"Светците" два пъти излизаха напред в резултата чрез Дани Игнс в осмата и Джеймс Уорд-Праус в 71-ата минута. Двете попадения за "Арсенал" отбеляза Александър Лаказет. "Артилеристите" нямат победа вече в пет поредни мача и имат 18 точки след 13 кръга.

Дневник