В оспорван мач „Етър“ победи „Шумен“ с 26:21 (14:8) в зала „Арена Шумен“. Срещата бе от 6-ия кръг на А група по хандбал при жените, а двубоя днес спечели отборът, който допусна по-малко грешки в играта си.

Двата тима влязоха в оспорвана битка от първите минути на срещата. Момичетата от „Етър“ бяха по-уврени в началото и поведоха с два ола аванс. Шуменки бързо се върнаха в мача и намалиха преднината на съперника си само до гол разлика. В атака, обаче, шуменки нямаха ден, като само през първата част нацелиха на четири пъти гредите на вратата на „Етър“.

При 5:7 в играта на домакините настъпи спад и гостите от Велико Търново вкараха четири безответни гола и поведоха с 11:5.  До края на полувремето „Етър“ съумя да запази аванса си и на полувремето поведе с 14:8.

Домакините от Шумен започнаха с по-добра игра втората част на мача и намалиха разликата в головете до три. След това се повтори сценарият от първото полувреме. Шуменки направиха няколко грешки и опитните момичета от Велико Търново веднага увеличиха аванса си. Шуменки положиха усилия да намалят разликата и на два пъти бяха близо до равенство, но не успяха да реализират голове.

На висота в този мач бяха и трите вратарки – за „Шумен“ Станислава Стоянова и Ирина Никифорук, за „Етър“ - Десислава Николова.

В следващия кръг от първенството „Шумен“ гостува на „Поморие“, с което приключва мачовете от есенния дял на шампионата.

ШУМ.БГ