„Шумен“ изигра силен мач срещу ЦСКА и записа победа с 97:73 в двубой от 7-ия кръг на първенството по баскетбол в А група при мъжете.

Подкрепяни от публиката в зала „Младост“ шуменци започнаха много силно мача и само след пет минути игра поведоха с 22:6.  Гостите от София заиграха по-стабилно и намалиха изоставането си на 10 точки след първата част - 19:29.

В началото на вторите десет минути „Шумен“ отново натрупа преднина от 15 точки. Това сякаш поуспокои домакините и баскетболистите на ЦСКА намалиха разликата само до 5 точки. Но с много добра игра в атака и точна стрелба шуменци отново поведоха убедително. В края на частта много силни минути записаха Красимир Димитров и Димитър Янчев и на полувремето „Шумен“ поведе с 53:42.

В третата част шуменци отново играха по-добре и поддържаха разлика от 10 точки, която в края на частта ЦСКА намали за 70:61. В последната четвърт шуменци започнаха със серия от 24 точки срещу само 3 за ЦСКА. Тази разлика в резултата бе достатъчна „Шумен“ да довърши мача по-спокойно и да се поздрави с победа, която за тима е четвърта в първенството.

В днешния мач за „Шумен“ най-резултатен бе Димитър Янчев с 22 точки. Красимир Димитров отбеляза с една по-малко – 21. Николай Николов записа 17 точки, а Кирил Кирилов се отчете с 11 точки и 10 борби.

За ЦСКА по 17 точки отбелязаха Николай Стефанов и Емилиян Грудов, който записа и 11 борби.

ШУМ.БГ