"Манчестър юнайтед" е пред подписване на спонсорски договор с китайската компания Haier. Сделката може да постави световен рекорд за най-висока сума, като английските медии цитират 70 милиона паунда на година.

В момента "червените дяволи" получават 64 милиона на година от автомобилната компания "Шевролет", чието лого е на фланелките на тима. Партньорството между двете страни на стойност 450 милиона паунда изтича през сезон 2020-21.

Евентуален договор на "Юнайтед" с Haier ще изпревари и двата големи испански клуба "Реал" (Мадрид) и "Барселона". В момента те получават съответно 70 и 55 милиона евро от Emirates и Rakuten.

През октомври на общото си събрание клубът обяви, че е в търсене на нов спонсор, който да сложи логото си на екипите. Компанията "Дженерал мотърс", собственик на "Шевролет" съобщи, че няма да поднови партньорството си с "Юнайтед", тъй като то не е оправдало очакванията.

Неучастието на тима в Шампионската лига доведе до спад на приходите на "Юнайтед". Клубът обяви, че очаква и големи загуби.

Дневник