Футболистите на „Шумен“ завършиха есенния дял на първенството в Трета лига на североизток с изразителна победа – 6:2 над „Ботев“ Нови пазар. Срещата бе от 15-и кръг на шампионата и се игра днес на ст. „П. Волов“ в Шумен.

Двубоят започна изключително интересно. Шуменци поведоха с 2:0 до 7-ата минута. „Ботев“ много бързо се върна в мача и в 12-ата минута резултатът отново бе равен 2:2. До края на полувремето домакините успяха отново да поведат, а през втората част разгромиха съперника си.

Първият гол в мача падна в 2-ата минута. След добра атака през центъра Радостин Стефанов стреля, но вратарят на гостите от Нови пазар изби топката. Едвин Исмаил обаче бе на точното място и направи добавка, за да даде преднина на „Шумен“ с 1:0. В 7-ата минута с удар от границата на наказателното поле Живко Герчев удвои аванса на шуменци.

Последва отпускане в редиците на домакините и щурм от страна на гостите. В 10-ата минута Димитър Димитров изпълни пряк свободен удар за „Ботев“. Топката бе засечена с глава от Йордан Иванов, който намали за 2:1.  Две минути по-късно вратарят на „Шумен“ Калин Добромиров бе излязъл много напред извън наказателното поле, Фатиф Фаик видя ситуацията и със силен удар го прехвърли и вкара топката в мрежата за 2:2. Въпреки че допуснаха бързо изравняване на резултата, шуменци успяха да си върнат предимството в мача преди края на полувремето. В 20-ата минута бе отсъдена дузпа за домакините. Тя бе реализирана точно от Юлиян Загоров за 3:2.

Още в първата минута на втората част домакините узакониха по-добрата си игра в днешния мач. След бърза атака Живко Герчев покачи на 4:2 в 46-ата минута на двубоя. Футболистите на „Шумен“ стояха по-добре на терена през вторите 45 минути, а играта им се увенча и с още голове. В 83-ата минута току-що влезлият Сонер Мехмедзаид покачи на 5:2, а в 89-ата минута Герчев направи хеттрик за крайното 6:2.

„Шумен“ завършва есенния дял на шампионата с 16 точки, събрани след 4 победи, 4 равенства и 5 загуби. „Ботев“ Нови пазар е в дъното на таблицата за временно класиране без победа, с 2 равенства и 11 загуби.

ШУМ.БГ