Нова 9-метрова светлинна елха ще краси Шумен за коледните празници. Тя ще бъде сложена пред ДКТ "Васил Друмев", съобщиха от общината.

Елхите с всички градски светлини ще грейнат в 17,00 часа на 11-ти декември по време на спектакъла „Дядо Коледа пристига“.

За разлика от минали години, сега няма да се украсяват живи дървета. Новата елха е бяла с червени топки. Тя е подобна, но по-голяма от синята, която от 2007-ма се поставя до пилоните пред сградата на кметството. Тя пък ще отиде пред зала "Арена Шумен".

"Тази година сме решили да не се купуват нови светлинни елементи, а само тази 9-метрова елха. Поръчали сме и в момента се извършва основен ремонт на фигурите от детския кът пред театъра", обясни пред ШУМ.БГ началникът на отдел "Култура, младежки дейности и спорт" в община Шумен Десислава Златева. 

През празничния декември са организирани голям брой концерти, спектакли и изложби.

По традиция гражданите и гостите на града могат да посрещнат Нова година на площада пред кметството. За всеки ще има безплатно червено вино и баница, а след 22,00 часа за доброто настроение на празнуващите ще се грижи пловдивският оркестър "Орфей" с главен художествен ръководител Георги Янев.

ШУМ.БГ