Баскетболистите на „Шумен“ оглавиха временното класиране в А група, след като днес в зала „Младост“ се наложиха над „Чавдар“ Троян със 115:82.

Домакините взеха инициативата още в първите минута на мача и с точна стрелба натрупаха аванс, който достигна 12 точки. Гостите от Троян успяха да съкратят малко разликата и след първата четвърт „Шумен“ поведе с 25:18. През втората четвърт шуменци бързо си върнаха предимството в точките и на полувремето резултатът бе 56:38.

След почивката ситуацията на терена не се промени особено. Отборът на „Чавдар“, който в тази среща бе без част от титулярите си, не успя да се противопостави на играта на шуменските баскетболисти. След третата четвърт „Шумен“ поведе с 88:60, а под аплодисментите на публиката в заключителните десет минути премина границата от 100 точки и записа седма победа в шампионата.

Красимир Димитров отбеляза 28 точки за „Шумен“ и записа 14 борби.. Кирил Кирилов изигра също силен мач и записа 23 точки, с 21 е Николай Николов, Димитър Янчев вкара 16,

За гостите от Троян 23 точки и 17 борби направи Томислав Минков, Николай Маринов отбеляза 19 точки, Тодор Колев записа 17 точки.

В следващия, 10-ти кръг, от А група „Шумен“ ще приеме в зала „Младост“ „Славия София. Срещата е на 15 декември от 17,00 часа.

ШУМ.БГ