Новакът в Първа лига "Арда" е наказан с глоба от 37 500 лева заради расистки обиди, съобщи Дисциплинарната комисия към БФС след редовното си заседание. Санкцията е наложен на тима от Кърджали след срещата от осминафиналите в турнира за Купата на България с ЦСКА, който се игра на 5 декември.

В двубоя запалянковците на домакините отправиха расистки обиди към част от чужденците при червените. Наложи се и дикторът на стадиона да приканва феновете да спрат.

Това беше едва втората среща, която "Арда" изигра на своя стадион в Кърджали. Тимът домакинства в Първа лига в Пловдив на стадиона на "Локомотив".

Освен санкцията от 37 500 лева, която е най-голямата предвидена в Дисциплинарния правилник, "Арда" е глобен с още 4800 лева. Те са за обидни реплики, хвърлени предмети и пиротехнически средства.

В същия мач между "Арда" и ЦСКА Али Соу от червените беше изгонен. Дисциплинарната комисия реши да не му налага допълнителна санкция, като няма доказателства за повече провинения на гамбиеца.

Двата тима играха два пъти в рамките на три дни, като през уикенда се срещнаха и в първенството. След втората среща от ЦСКА се оплакаха от расистки обиди към Вив Соломн-Отабор, но по-късно, роденият в Лондон играч, обясни че е бил обиждан от фенове на ЦСКА.

След кръга в Първа лига парични глоби са наложени на "Берое" и "Ботев" (Пловдив) след дербито между двата тима. Санкциите са за пиротехнически средства. Педро Еуженио от старозагорския тим е наказан да не играе в две срещи заради обида на длъжностно лице, и също така е глобен с 3000 лева.

Сисиньо от "Лудогорец", който беше изгонен срещу "Черно море", е наказан за три мача.

Дневник