"Лудогорец" се изправя срещу "Ференцварош" в последния си мач от груповата фаза в Лига Европа, с който трябва да направи и решителна крачка към продължаването си напред в турнира. Българският шампион приема в Разград унгарския си съперник. Срещата е тази вечер от 22 часа и ще бъде предавана пряко по БНТ1.

Това ще бъде четвърти мач между двата отбора в рамките на шест месеца, след като те играха и в квалификациите на Шампионската лига.

Двубоят е с решителен характер за "Лудогорец", ако тимът иска да играе в Европа и напролет. Тимът започна с две победи в групата, надигравайки ЦСКА (Москва) с 5:1 и "Ферецнварош" с 3:0, след което загуби два пъти поред от "Еспаньол". Равенство в Москва преди две седмици запази интригата до последно.

 "Лудогорец" влиза в срещата от втора позиция с актив от седем точки, а "Ференцварош" има с една по-малко. Двата тима се борят за второто място, даващо право на класиране напред, тъй като "Еспаньол" ще завърши пръв.

"Лудогорец" има само две загуби в последните си 15 домакински срещи във всички турнири, като една от тях дойде именно срещу "Ференцварош" през юли.

"Състоянието и точковия актив на отборите предполага, че "Ференцварош" ги устройва единствено победа. А как ще се опитат да я постигнат - дали ще чакат своя шанс в последните минути, дали ще тръгнат от първата минута в атаки, това ще си бъде тяхната стратегия. Ние сме готови и за едното, и за другото", каза помощник-треньорът на "Лудогорец" Алекси Желязков.

"Моят опит като треньор показва, че никога даден отбор с някаква цел, и да го устройват два знака като краен изход, ще се откаже от победата. Аз не мога да си представя как даден треньор може да направи така, че отборът му да играе за равенство. Ние ще играем за победа, нас ни устройва единствено победата", добави Желязков.

"Ференцварош" ще има голяма подкрепа в Разград. Фенове на унгарския тим ще пътуват с влак до Разград, като композицията ще бъде от 12 вагона и се очакват общо 1200 души от Будапеща.

Дневник