Дори Комисията по енергийно и водно регулиране /КЕВР/ да вземе решение да се повиши стойността на кубик вода за Шумен с 12 стотинки от 1-ви януари, то управителят на ВиК дружеството Илиян Илиев няма да подпише заповедта и цената ще остане старата.

Това стана ясно на извънредна пресконференция в централата на "ВиК-Шумен" този следобед.

"Аз и преди ви казах, че цената на водата няма да се вдига за гражданите на Шумен. КЕВР определя пределни цени. Може да стигнем до там, но според мен не е настъпил този момент. Първо ние трябва да увеличим събираемостта и едва тогава да правим разчети дали се налага това нещо или не", каза Илиев, като подчерта, че няма да издава заповед за повишаване.

"Цената си остава същата, каквато е в момента", каза той, но не се ангажира със срок, в който да се извърши споменатия вече разчет.

По въпроса с напускането му на шефския пост в Шумен и назначаването му за управител на ВиК-Перник, Илиян Илиев заяви, че той вече не стои на дневен ред. "Желанието на община Шумен е да остана и моето също е такова. Вярвам, че тук вече сме направили нещо и трябва да продължим", каза той.  

Илиев заяви още, че приоритет в момента са стабилизирането на дружеството и предстоящите големи инфраструктурни европроекти - пречиствателна станция за питейни води и нов довеждаш водопровод от язовир "Тича". Той изрази увереност, че те ще бъдат реализирани успешно, а държавата ще помогне на ВиК-Шумен за осигуряването на необходимите средства за съфинансиране. 

ШУМ.БГ