С повече състезатели българският отбор по фрийрайд започва участието си в квалификациите за световния шампионат в дисциплината (Freeride World Tour). Целите пред тима са постигане на добри резултати, с които да заслужат място на най-високата международна сцена.

Общо 12 състезатели, сред които 7 мъже и 5 жени, ще се включат в квалификациите през сезона, като фокусът ще бъде предимно върху младежите. За сравнение отборът беше съставен от петима състезатели при сформирането му преди две години.

За това време тимът постигна четири победи и има общо 18 подиума. Най-младият състезател тази година е Денис Марков, който ще участва в дисциплината ски за деца до 11 г.

Квалификациите са разделени на зони, като Европа е заедно с Океания, където българите имат голяма конкуренция от Япония и Нова Зеландия.

В събота Симона Камберова трябваше да премери сили в Убайе, Франция, но стартът беше отложен заради лоши метеорологични условия. На 11 януари Валери Пелтеков и Симеон Павлов са записани за състезание от най-висок ранг в Льо Розие.

 Дневник