Разпределителят Георги Братоев остана извън състава на мъжкия национален отбор по волейбол за решителната олимпийска квалификация. 32-годишният състезател ще пропусне турнира в Берлин заради усложнение на контузията, която получи в първата контрола срещу Египет, съобщиха от федерацията.

Неговото място зае Добромир Димитров. От разширения състав отпадна още посрещачът на "Нефтохимик" Георги Петров.

Националите имат трудна задача в квалификацията, която ще се проведе от 5 до 10 януари. Българите са в група с европейския шампион Сърбия, Франция и Холандия. В другата група са Германия, Белгия, Словения и Чехи, а само победителят в турнира ще се класира за игрите в Токио.

Братоев, който в последните години беше една от основните фигури в тима, се присъедини за подготовката на отбора в последния момент след призив от поелия ръководните функции във федерацията Любомир Ганев.

След слабото представяне на европейското първенство Братоев се изказа остро срещу селекционера Силвано Пранди, като във "Фейсбук" написа, че трябва да има възрастова граница за треньорите на националния отбор. Впоследствие президентът на федерацията Данчо Лазаров призова италианеца да повика всички най-добри играчи в състава за квалификацията в Берлин.

Съставът на България за олимпийската квалификация:

Разпределители: Георги Сеганов и Добромир Димитров
Диагонали: Цветан Соколов и Велизар Чернокожев
Посрещачи: Тодор Скримов, Николай Пенчев, Розалин Пенчев, Мартин Атанасов
Центрове: Виктор Йосифов, Теодор Тодоров, Светослав Гоцев и Алекс Грозданов
Либеро: Теодор Салпаров и Петър Каракашев

Дневник