България направи обрат и победи с 2:1 успеха Великобритания в първия си мач в "АТП къп" в Сидни. Триумфът дойде след зрелищен двубой на двойки, завършил след близо 3 часа след полунощ местно време.

В него Григор Димитров и Александър Лазаров поднесоха изненада за 7:6 (5), 6:7 (2), 11:9 срещу Джейми Мъри и Джо Солзбъри, като спасиха два мачбола.

Димитров, който изигра тежък мач за обрата си срещу Даниел Еванс на сингъл, реши да направи промяна за мача на двойки и пое отговорност да играе. Водещият български тенисист влезе вместо младия Адриан Андреев, когото като капитан беше заявил първоначално.

Решителният двубой беше много оспорван, въпреки че съперникът разчиташе на специалиста на двойки Мъри. Лазаров се представи много стабилно и имаше важен принос за успеха.

Първият сет мина без пробиви, като българите играеха силно. В тайбрека те се наложиха със 7:5. Британците започнаха с пробив във втория сет, но в края Димитров и Лазаров изравниха. Със стабилно представяне Великобритания изравни.

Мачът се реши от шампионски тайбрек, който предложи много вълнения. В него британците водеха с 8:5 и 9:7, като имаха два мачбола. Димитров и Лазаров се бориха здраво и сътвориха обрат, за да спечелят четири поредни точки.

В неделя България ще играе с Молдова, а във вторник е двубоят с Белгия.

Дневник