С две чисти победи на сингъл България направи голяма крачка към класиране на четвъртфиналите в "АТП къп", след като надви Молдова във втория кръг от група С. Димитър Кузманов и Григор Димитров се справиха съответно с Александър Козбинов и Раду Албот, с което българският тим си осигури победата.

По-късно в мача на двойки Григор Димитров и Александър Лазаров загубиха от Албот и Козбинов.

След първите два кръга и мачовете с Великобритания и Молдова българите водят в групата с 4:2 успеха и 9:6 съотношение на сетовете.

Кузманов, който впечатли още в първия си мач преди няколко дни игра уверено и срещу 818-ия в света Козбинов. Българинът победи с 6:1, 7:5 за 1.49 минути. В мача той реализира шест аса и вкара 65% първи сервис.

Единствените колебания на Кузманов бяха във втората част, когато при аванс от 4:1 загуби концентрация и допусна да се стигне до 5:5, но в крайна сметка затвори срещата.

По-късно капитанът на България Димитров изигра почти перфектен мач и с 6:2, 6:3 победи 46-ия Албот само за 1.24 часа. Бившият №3 в света пое инициативата от самото начало на срещата и поведе уверено, за да пробие два пъти молдовеца и да затвори частта само за 28 минути.

Подобно и на Кузманов, Димитров също допусна лек спад във втория сет, в който водеше с 2:0, но допусна пробив. Геймовете във втората част бяха много дълги, което увеличи продължителността на часта до 56 минути. Въпреки това Димитров се справи и спечели.

В срещата на двойки молдовците бяха по-мотивирани за успех, като победиха с 6:4, 7:6 (4). Решителен в първата част се оказа един ранен пробив, а във втория сет няколко грешки в тайбрека донесоха победа на Молдова.

Дневник