Шампионът в Националната футболна лига (НФЛ) "Ню Инглънд пейтриътс" отпадна още в първия кръг на плейофите след изненадваща загуба от "Тенеси тайтънс" с 13:20 на своя "Жилет стейдиъм".

"Патриотите", които играха в последните три мача за "Супербоул" и спечелиха два от тях, записват най-ранното си отпадане в плейофите от 10 години насам. Това е и първа загуба за "Ню Инглънд" в плейофен мач като домакин от 2012 г.

Двубоят сложи край и на династията на "патриотите", като тимът доминира в НФЛ с участие в девет мача за Супербоул от 2000 г. насам, а дуетът Бил Беличик - Том Брейди спечели шест шампионски пръстена.
В срещата куотърбекът на "Ню Инглънд" допусна много грешки. Брейди завърши мача с 59.4% точност на пасовете като успя в 20 от 37 опита за общо 209 ярда. Той не успя да подаде нито един тъчдаун пас, като единственото достигане до крайната линия от "патриотите" направи Джулиан Еделман по земя. Два пъти Ник Фолк реализира изстрели за три точки и веднъж за допълнителна след тъчдауна на Еделман.

"Искаше ми се да направим много неща по по-добър начин и в този мач, и през целия сезон. Не знам какво ще стане с мен, обичам да играя за този отбор, спечелихме много мачове за 20 години, но важни решения не се взимат в такъв момент", каза 42-годишният Брейди.

За "Тенеси", който завърши редовния сезон с девет победи и седем поражения, силен мач направи рънингбекът Дерик Хенри. Той реализира един тъчдаун и пробяга общо 182 ярда в срещата.

Решителен в мача се оказа тъчдаун от корнърбека Лоуган Райън, който пресече подаване на Брейди близо до ендзоната на "патриотите".

В следващият кръг "Тенеси" ще срещне "Балтимор рейвънс", който завърши на първо място в редовния сезон и е тимът с най-добри показатели в лигата.
В друг мач "Хюстън тексанс" победи "Бъфало билс" с 22:19 и също продължи напред, където ще играе с "Канзас сити чийфс".

Дневник