С красив гол на 19-годишния Къртис Джоунс "Ливърпул" победи "Евертън" и се класира в четвъртия кръг от ФА къп (Купата на Англия). Червените се наложиха с 1:0 в мърсисайдското дерби, само месец, след като бяха победили градския си съперник и с 5:2.

Двубоят на "Анфийлд" беше белязан от използване на много резервни футболисти от Юрген Клоп. Единствено Джо Гомез, Джеймс Милнър, Адам Лалана и Дивок Ориги получиха шанс да играят от първата минута от опитните футбоолисти. В самото начало на срещата обаче Милнър се контузи.

Дебют с червения екип направи Такуми Минамино, който подписа с "Ливърпул" наскоро.

За сметка на това мениджърът на "Евертън" Карло Анчелоти заложи на всичко най-добро.

Въпреки младия си състав "Ливърпул" игра добре. "Евертън" пропусна няколко положения, а вратарят на червените Адриан се отчете и с добро спасяване с крак след удар на Ричарлисон. Преди почивката "карамелите" действаха по-добре, но не показаха почти нищо през втората част.

Всичко отиваше към нулево равенство и преиграване на "Гудисън парк", когато "Ливърпул" вкара в 71-ата минута. Роденият през 2000 г. Къртис Джаксън реализира с красиво изпълнение. Той получи пас от Ориги на границата на наказателното поле и с фалцов изстрел прати топката под гредата, с което не остави шансове на Джордан Пикфорд - 1:0.

Денят донесе отпадане на друг елитен клуб "Кристъл палас", койт загуби от "Дарби каунти" с 0:1 на своя "Селхърст парк". "Тотнъм" ще преиграва срещата си от 3-ия кръг след 1:1 с "Мидълсбро", докато "Челси" победи "Ноотингам" с 2:0 след голове на Калъм Хъдсън-Одой и Рос Баркли.

Дневник