Лидерът на БСП Корнелия Нинова отправи критика към кмета на Перник Станислав Владимиров, който спечели местните избори през ноември миналата година с подкрепата на левицата. Повод за реакцията ѝ стана вчерашното изказване на Владимиров, че до края на водната криза в града няма повече да се вижда с нея. Пред сайта zapernik той обяснява, че в рамките на седмица Корнелия Нинова идва за втори път в града, като на него не му е ясно с каква цел се прави това.

Коментарът му дойде само няколко часа, след като от БСП обявиха, че Нинова ще даде пресконференция в Перник след планираната за вчера среща с главния прокурор Иван Гешев, с който трябваше да обсъдят именно водната криза. Последва реакция от Гешев, който заподозря лидера на левицата, че настоява за среща с него, за да политизира темата. Заради това и отмени срещата им. Въпреки това, Нинова изпрати писмено въпросите, които има към него.

Тя обясни днес пред Би Ти Ви, че не е искала да се среща с Владимиров. Даде му и няколко съвета как да си върши работата.

"Ако наистина е казал това, тогава кметът на Перник се е изказал неподготвен. Не можеш да откажеш среща, която не ти е поискана. Аз не съм искала среща с него. Кметът да си гледа кметските работи. Да не забравя, че беше избран като алтернатива на ГЕРБ, а не като част от статуквото. Неговото място е на страната на перничани, а те искат да знаят кой е отговорен за проблемите с водата в града. Той да си гледа кметските работи, ние като партия – политическите. Кризата с водата е политически въпрос, той не е просто една криза", каза Нинова.

При първата визита на Нинова в Перник Владимиров я придружи, но при вчерашното ѝ посещение той отсъстваше от пресконференцията ѝ. Пред журналисти тя обясни липсата му с ангажименти.

"Водната криза на Перник не е терен за политическа борба за рейтинг и за вадене на политически дивиденти, а конкретна работа в труден момент. В Перник е обявено бедствено положение. Група политици идват и си правят пиар с водната криза и с мен. Няма да стане", каза вчера Станислав Владимиров.

Дневник