Левски" трябва да продължи да се раздава във всеки мач и да показва старание, за да заслужи добра оценка в края на сезона от треньора си Петър Хубчев. Тогава каза наставникът в началото на зимната подготовка на сините.

Тимът стартира подготовката си за пролетта на пет точки зад шампиона "Лудогорец", а според Хубчев никой на "Герена" няма да бъде доволен от второ или трето място.

"Левски" трябва да продължи да показва пълно себераздаване от футболистите както в тренировките, така и в мачовете най-вече. Едва ли ще намерите треньор, който да работи тук и да каже, че ще бъде доволен на второ, трето или четвърто място. Всичко освен шампион и купа не се брои в такива отбори като "Левски", ЦСКА и "Лудогорец", каза Хубчев на пресконференция.

Според Хубчев спокойна подготовка няма, а футболисти могат да бъдат привличани и да напускат тима по всяко време. Треньорът на "Левски" не изключи и възможността играчи да бъдат давани под наем.


Тимът започна с двама нови футболисти - Симеон Славчев и Деян Лозев, а бразилецът Паулиньо и аржентинецът Франко Масурек ще се присъединят към "Левски" по-късно. Централният защитник Холмар Ейолфсон няма да тренира със сините в първата част от подготовката, тъй като е на лагер с националния отбор на Исландия в САЩ.

"Не съжалявам за нищо, нито за провалени трансфери. Тези, на които сме държали, са в нашата съблекалня. За мен е важно да се подготвим, а самите мачове ще покажат колко са тежки", добави треньорът.

Хубчев отказа да коментира още колко нови играчи са нужни на сините по време на трансферния прозорец. "Колкото по-малко се знае за трансферите в този период, толкова по-добре за дадения отбор."

"Левски" ще проведе два тренировъчни лагера. Между 13 и 23 януари ще бъде в Сандански, а от 27 януари до 7 февруари в турския курорт Алания. Тимът ще изиграе четири контроли: на 30 януари срещу "Пюник", на 3 февруари срещу "Македония Гьорче Петров", на 4-и срещу националния отбор на Узбекистан до 19 години, а последният е на 6 февруари срещу украинския "Олександрия".

Дневник