Три варианта за кандидат за министър на околната среда и водите обсъжда партията на Красимир Каракачанов - ВМРО, научи "Дневник" от нейни членове. Това са депутатът и зам.-председател на ВМРО Искрен Веселинов, народният представител Емил Димитров, известен като Ревизоро, и настоящият ресорен зам.-министър Николай Кънчев.

Кандидатът за наследник на обвинения в умишлена безстопанственост заради водната криза в Перник Нено Димов, който подаде оставка в петък, ще бъде определен на заседание на коалиционния съвет при премиера Бойко Борисов утре сутрин. Очаква се решаващата дума да има Борисов, а смяната в правителството да бъде гласувана в парламента до края на седмицата.

Нено Димов бе министър от квотата на "Обединените патриоти", предложен от ВМРО. От ръководството на партията на Каракачанов казаха, че още мъдруват по имената на евентуалните номинирани. Лидерът на коалиционния партньор НФСБ Валери Симеонов обяви пред "Дневник", че квотата е на ВМРО и партията му няма да се меси.

Най-споменавано сред партийци и в медиите е името на юриста Искрен Веселинов, но неофициално от ВМРО казват, че той има важна роля в Народното събрание като съпредседател на парламентарната група на "Обединените патриоти". Заради това е коментирано и името на Емил Димитров, който е бил директор на Агенция "Митници".

Сред номинираните е настоящият зам.-министър на околната среда и водите Николай Кънчев, който също е от квотата на ВМРО. Кънчев е бил зам.-председател на партията, както и депутат.

Дневник