Бившият зам.-председател на ГЕРБ Цветан Цветанов, който допреди седем месеца бе вторият човек в партията, определи водната криза в Перник като най-тежката в управлението, но прогнозира, че тя няма да доведе до предсрочни парламентарни избори. Според него случващото се в Перник не може да бъде сравнявано с протестите заради високите сметки за ток през 2013 г., след които първото правителство на Бойко Борисов подаде оставка.

"По това, което наблюдавам, мисля, че в управлението всичко се фокусира и отива директно към премиера Бойко Борисов. Тук отсъстват тези, които координират дейността в съответните министерства - вицепремиерите... Всичко отива рефлекторно към премиера, но и вицепремиерите трябва да дават отчет", каза Цветанов в интервю за БНР. Според него това управление трябва да посочи как ще се излезе от водната криза, защото ако си отидело предсрочно, резултатът и за двете партии щял да е тежък.

На въпрос дали акцията по задържането на Нено Димов не е политическа игра Цветан Цветанов отвърна: "Политиците започнаха да използват политически прокуратурата. И управляващи, и опозиция търсят политически дивидент... Политиците създадоха това усещане, че прокуратурата може да бъде част от политическите играчи на политическата сцена".

Според него арестът на Димов засяга най-високите нива в държавното управление, но уточни, че по-важно е какво се случва на долните нива, които са координирали и проверявали и са докладвали, че няма проблем, след което министърът е полагал подпис. По думите му кризата с вноса на отпадъци от Италия също ще има тежки последствия. 

Дневник