Насроченият за петък ремонт на ВиК мрежата започва преждевременно. Водата на Шумен ще бъде спряна в 21,00  - 22,00 часа днес.

Това съобщиха от "ВиК-Шумен".

Причина за това е голяма авария на довеждащия водопровод, възникнала тази вечер. Спукал се е магистралният водопровод в местността "Сусурлука".

Припомняме, че ремонтът трябваше да започне утре вечер и Шумен да бъде без вода приблизително две денонощия. Планирани за ремонт са 20 аварии по водопровода от язовир "Тича" до кв. "Дивдядово".

По-късно вечерта (около 23,30 ч. на 15.01) от пресцентъра на ВиК изпратиха снимки на аварията и допълниха, че сигнал за аварията е постъпил около 20,15 ч. на 15.01., след което тя веднага е локализирана.

"Скъсана е тръба ф800, което налага незабавно преустановяване на водоподаването. Тъй като размерът на авариралата тръба е голям, специална монтажна група от Бургас ще осъществи ремонтните дейности през светлата част на 16.01.2020 г. Тази авария и последвалото спиране на водоподаването промениха намеренията за начало на плановия ремонт, предвиден за сутрешните часове на 17.01.2020 г. На практика планираните ремонти дейности са в ход", уточняват от ВиК.
 
ШУМ.БГ