Сирийски бойни самолети бомбардираха пазар в последния контролиран от бунтовници и джихадисти район в северозападна Сирия и най-малко 15 души са загинали и 65 са ранени, съобщи "Асошиейтед прес", като се позовава на представители на опозицията. Данните на Би Би Си са за 18 жертви

Въздушните удари бил нанесени по зеленчуков пазар и индустриална зона в град Идлиб, разположени на неколкостотин метра един от друг, посочи доброволческата организация "Сирийска гражданска защита", известна като "Белите каски". Тя уточни, че сред жертвите бил един от нейните доброволци.

Базираната във Великобритания неправителствена организация Сирийски център за наблюдение на човешките права съобщи, че и двата района били пълни с хора, когато самолетите ги ударили. Според организацията десетки въздушни удари от руски и сирийски самолети били нанесени и в други части на провинция Идлиб.

Кореспондент на "Франс прес" разказва, че видял в района на индустриалната зона няколко коли, обвити в пламъци, и телата на шофьорите били вътре. Собственик на сервиз обяснява за агенцията, че излязъл от обекта, за да вземе резервни части и когато се върнал, намерил само развалини, а четиримата му служители били под тях.

Дневник