"Лудогорец" спечели първата си контрола по време на зимната пауза, надделявайки с 2:0 над "Висла" (Плоцк). Българският шампион се справи с осмия в Екстракласа с два гола още преди почивката.

Якуб Шверчок откри още в осмата минута, а Талеб Тауата вкара второто попадение в 28-ата.

Това беше първи мач за новия треньор на тима Павел Върба. Специалистът заложи на два състава в двете полувремена. След почивката завръщане направи и Владислав Стоянов, който през есента се възстанови от тежка контузия и играеше за втория отбор. От първата минута игра бразилецът Каули.

Още в осмата минута шампионите поведоха с гол на Шверчок, който се разписа след подаване на Димо Бакалов. Последваха няколко пропуска, но в 28-ата минута левият бек Талеб Тауата отбеляза второ попадение.

След почивката шампионите направиха още няколко пропуска чрез Жоржиньо и Клаудиу Кешеру.

Следващата контрола на тима е в сряда срещу шампиона на Полша "Пяст" (Гливице).

"Радвам се, че започнахме с победа. Със сигурност ни помогна това, че вкарахме ранен гол и след това контролирахме мача. Не сме работили толкова много върху тактиката до момента, тренировките бяха насочени към физическото състояние на отбора. Ще разчитаме на схемата 4-2-3-1, която използвахме в този мач", обясни чешкият треньор.

Върба добави, че "Лудогорец" ще изглежда по-добре в следващите проверки и залага акцент в подготовката в мачовете в Лига Европа с "Интер".

"Гледахме Каули в няколко мача от Бундеслигата, вярваме че той може да помогне на нашия отбор и затова е привлечен в "Лудогорец", каза треньорът за бразилското попълнение Каули.

Дневник