Мениджърът на "Тотнъм" Жозе Моуриньо иска нови попълнения през зимната пауза, с които да подсили отбора си в битката за участие в евротурнирите. Според "Марка" португалецът и ръководството на "шпорите" работят сериозно по идеята да върнат Гарет Бейл в Лондон.

Уелсецът, който играе за "Реал" (Мадрид), редовно е свързван с напускане на тима, още повече че не е в добри отношения с треньора Зинедин Зидан.

По информация на "Марка" президентът на "Тотнъм" Даниел Леви вече е пътувал до Мадрид, за да се срещне с колегата си Флорентино Перес. Споменава се още, че "шпорите" са готови да предложат 40 милиона евро на "Реал" за откупуването на Бейл.

Той премина в Мадрид именно от "Тотнъм", където игра между 2007 и 2013 г., като вкара 55 гола в 203 срещи. В Лондон Бейл се разви като играч и от ляв защитник се превърна в атакуващ футболист. През 2013 г. "Реал" го купи за 101 милиона евро, правейки го най-скъпия футболист по това време.

До момента той има 104 гола в 245 мача за мадридчани, с които спечели четири пъти Шампионската лига и още девет други трофея.

От началото на сезона Бейл има 14 мача и само два гола във всички турнири.

"Тотнъм" изпитва големи проблеми в атака най-вече заради контузията на звездата си Хари Кейн. "Шпорите" заемат осмото място във Висшата лига и изостават на девет точки от топ 4.

Дневник