Ливърпул" се откъсна на 19 точки на върха във Висшата лига. Червените спечелиха и срещу последния отбор, срещу който още не бяха играли през сезона - "Уест хем".

Воденият от Юрген Клоп отбор се наложи с 2:0 в отложен мач, който се игра в Лондон. Мохамед Салах даде преднина на отбора си с гол от дузпа в края на първото полувреме. След почивката Алекс Окслейд-Чембърлейн удвои.

По същото време в дербито на Манчестър, което беше от полуфиналите за Купата на лигата, "Юнайтед" се наложи с 1:0 срещу "Сити" с човек по-малко като гост. "Гражданите" обаче стигнаха финала в турнира за трета поредна година след победата с 3:1 в първия мач.

С успеха си "Ливърпул" записа 15-а поредна победа във Висшата лига. Червените са в серия от 41 поредни мача без загуба, с което задминаха постижението на "Челси" и са на осем от рекорда на "Арсенал".

За пръв път в историята мърсисайдци спечели срещу всички съперници в рамките на един сезон. "Ливърпул" продължава уверено към мечтата за първа титла от 30 години. 14 кръга преди края червените имат 70 точки и водят с 19 пред втория "Манчестър сити".

"Ливърпул" очаквано имаше превъзходство, но през първата част изпитваше трудности да стигне до голови възможности. В 33-ата минута Роберто Фирмино подаде към Дивок Ориги, който на няколко метра пред вратата се измъкна от опеката на защитата, но беше съборен. Впоследствие Салах реализира отсъдената дузпа.

През втората част мачът се оживи, като тимът на Клоп бързо успя да удвои преднината си. Контраатака завърши с гол на Окслейд-Чембърлейн, който беше изведен отлично от Салах.

Дневник