Националната баскетболна асоциация (НБА) ще почете Кобе Брайънт в предстоящия Мач на звездите. Легендарният състезател на "Лос Анджелис лейкърс" загина на 41 години в катастрофа с хеликоптер, като в него беше и 13-годишната му дъщеря.

От лигата съобщиха, че 69-ият Мач на звездите ще се проведе в нов формат, като промените ще увеличат състезателния характер на двубоя и ще го направят по-вълнуващ.

Двубоят ще се проведе на 16 февруари в Чикаго, а капитани на отборите отново ще бъдат Леброн Джеймс и Янис Антетокумбо. Резултатът на двата отбора във всяка от първите три четвърти ще бъде зануляван, като победителят в отделните части ще получава по 100 хиляди долара. Впоследствие сумата ще бъде разпределена за благотворителност на организации в Чикаго.

На старта на четвъртата четвърт часовникът ще бъде спрян и ще се играе до достигането на конкретен резултат. Той ще бъде зададен, като бъдат добавени 24 точки към резултата на водещия отбор. Числото е свързано с номера, който Брайънт носеше в НБА.

Така ако общият резултат на старта на четвъртата четвърт е 100:95, то победител ще бъде отборът, който достигне пръв 124 точки. Победителят ще заслужи още 200 хиляди долара, които също ще отидат за благотворителност.

Дневник