Конкурси за главен архитект и управител на Комплексния онкологичен център (КОЦ) обяви община Шумен. И двете позиции са вакантни поради пенсиониране на досега заемащите тези длъжности.

Кандидатите за длъжността главен архитект на общината трябва да имат придобита образователно-квалификационна степен „Магистър” в областта на „Технически науки“,  професионално направление „Архитектура, строителство и геодезия“, специалност „Архитектура“, пълна проектантска правоспособност или достатъчен стаж за придобиването й, поне 4 години професионален опит.

Конкурсът за главен архитект ще протече на два етапа – решаване на тест и интервю. Документи за участие се подават от кандидатите до 16:00 часа на 17.02.2020 г.

Допускането до участие в конкурса ще се извърши от комисия, която в срок до 7 дни от крайната дата за подаване на документите, ще изготви списъци на допуснатите и недопуснати кандидати, ще определи датата и мястото на провеждане на конкурса и ще ги обяви на сайта и информационното табло на Община Шумен, както и на интернет страницата.

До месец, считано от датата 7 февруари, желаещите да ръководят КОЦ – Шумен, трябва да подадат своите документи за участие в конкурса за управител на здравното заведение.

Кандидатите трябва да притежават образователно-квалификационна степен „магистър“ по медицина, квалификация по здравен мениджмънт, с призната специалност по онкология или медицинска онкология или да имат образователно-квалификационна степен „магистър“ по икономика и управление и с придобита образователна и/или научна степен, специалност или преминато обучение за в областта на здравния мениджмънт.

Конкурсът за управител на КОЦ ще се проведе на 12 март от 10.00 часа в стая No 232 на Община Шумен. Пред комисия кандидатите ще развият  тема - „Мястото на „Комплексен онкологичен център- Шумен“ ЕООД в предоставянето на здравни услуги в региона, повишаване качеството на медицинското обслужване, финансова политика и бъдещо развитие“.

За улеснение на участниците в конкурса лечебното заведение ще предостави на кандидатите документи относно структурата, бюджета, числеността и щатното разписание на персонала, се посочва в обявата, публикувана на страницата на Община Шумен.

ШУМ.БГ