Испанският вратар Икер Касияс ще участва в изборите за президент на Кралската футболна федерация на Испания (RFEF). 38-годишният играч на "Порто" обяви решението си в "Туитър", с което загатна за отказване от футбола.

Касияс не е играл за португалския клуб от май 2019 г., когато получи сърдечен удар, като поднови тренировки през ноември.

"Ще се кандидатирам за президент на Кралската футболна федерация на Испания, когато бъдат свикани изборите. Заедно ще поставим нашата федерация на върха. Информирах президента на "Порто" за решението ми, като само мога да изкажа най-голямата си благодарност.", пише в съобщението на Касияс.

Датата за провеждане на изборите предстои да бъде обявена. Касияс ще има конкуренция в лицето на досегашния президент Луис Рубиалес.

Вратарят направи име в "Реал", където игра 16 години и спечели 19 трофея с белите. С националния отбор на Испания той триумфира на европейското първенство през 2008 и 2012 г., като върхът в кариерата му беше спечелването на световното през 2010 г.

Дневник