Състезания по баскетбол, футбол и шах организира за учениците си НУ „И.Р.Блъсков“ по повод патронния празник на училището, съобщиха от пресцентъра на общината.

В учебното заведение се проведе първото вътрешно първенство по баскетбол В него се включиха 70 деца от 1-ви до 4-ти клас.

Учениците от 3-ти и 4-ти клас участваха във футболен турнир, в който се класираха на трето място. В надпреварата, състояла се във физкултурния салон на СУ „Й.Е.Български“, участваха и отборите на ОУ „Св.Св. Кирил и Методий“ с. Царев брод, СУ „Й.Е.Български“, СУ „Сава Доброплодни“ .

Вчера в сградата на НУ „И.Р.Блъсков“ се проведе турнир по шахмат. В партиите участваха 32 деца. Победител при първокласниците стана Румен Блажев. Най-добър при учениците от 2-ри клас бе Еге Есмер, а при третокласниците - Жарина Савова. В състезанието на шахматистите от 4-ти клас първенец е Николай Вълчанов

Спортните състезания за децата от НУ „И.Р.Блъсков“ бяха проведени под вещото ръководство на треньорите от  ЦПЛР УСШ  „Хан Крум“: Иванка Крумова – баскетбол, Филип Крумов - футбол и Василис Бунис – шах.

ШУМ.БГ