Над половин лева приходи успя да събере "Левски" едва в рамките на 15 дни, обявиха от клуба на официалния си сайт. Точната сума, постъпила в касите на "Герена" между 3 и 18 февруари, е 500 849 лева.

Това се случи след задържането на свързания със собствеността на клуба Васил Божков в ОАЕ и неяснотата около бъдещето на сините. Ситуацията доведе до активизиране на запалянковците, които купуват абонаментни карти.

Над 200 хиляди лева от приходите идват от продадени билети за дербито с ЦСКА от първия пролетен кръг. На двубоя на 15 февруари на Националния стадион "Васил Левски" присъстваха 24 687 души, от които 22 447 с билети и други 2240 с абонаментни карти.

Това носи на клуба приход от 207 656 лева.

Продадените абонаментни карти между 3 и 18 февруари носят на "Левски" други 182 685 лева. От продадени стоки от магазина на клуба сините генерират над 56 хиляди лева. Останалите близо 48 хиляди лева са от боксове на стадион "Георги Аспарухов".

Приходите от клубната експозиция са 513 лева, а тези от таксите в школата на "Левски" - 6030 лв.

В общия брой на приходите не е отчетена сумата, получена от дарения. До момента те са 263 888 лева, като изпълнителният директор на "Левски" Павел Колев уточни, че сумата отива единствено за погасяване на месечните вноски към Националната агенция по приходите (НАП).

Междувременно един от бившите собственици на клуба Иво Тонев обяви, че той, заедно с адвокат Александър Ангелов и Николай Иванов, ще правят дарения всеки месец до края на сезона. Тонев управляваше "Левски" с Ангелов и Иванов, след като тримата получиха безвъзмездно акциите от Тодор Батков. По-късно собствеността премина в ръцете на Спас Русев.

"С Александър Ангелов и Николай Иванов взехме решение да правим дарения на "Левски" всеки месец до края на сезона. Не желая да кооментирам нищо повече, нито за какви суми става въпрос", коментира Тонев пред Би Ти Ви.

Според него "сега е моментът. Всеки който обича "Левски" да помогне какво може".

По-рано през деня Павел Колев обяви, че Александър Ангелов е дарил 140 хиляди лева. Друг от бившите собственици Тодор Батков е дарил 10 хиляди лева още преди седмица.

Дневник