Женският тим на „Шумен“ допусна обрат и загуби от „Свиленград“ в мач от 12-ия кръг на А група по хандбал с 26:30 (10:15). Двубоят се игра днес в зала „Арена Шумен“.

Домакините започнаха добре срещата и до 15-ата минута поведоха с 8:4, като голяма заслуга за разликата в головете имаше вратарката на „Шумен“ Ирина Никифорук, която изигра поредния си силен мач.

След средата на полувремето в играта на шуменския отбор настъпи спад. Гостите от Свиленград веднага се възползваха стигнаха до равенство 9:9, а минута след това поведоха с гол 10:9. При този резултат дойде спорна ситуация в мача. Бе отсъдена дузпа за „Шумен“, която според публиката бе реализирана, но според реферите  - не.

В последвалите минути „Свиленград“ три безответни гола и поведе с 13:9. До края на полувремето шуменки върнаха един гол, но гостите отбелязаха два и на почивката двата тима се оттеглиха при резултат 15:10 в полза на „Свиленград“.

В началото на втората част хандбалистките от Свиленград реализираха точно своите атаки, играха добре в защита и поведоха с 10 гола – 21:11. Шуменки се опитаха да се върнат в мача, но допуснаха много грешки и до края на двубоя съумяха само да намалят разликата в головете – 26:30.

Юлия Таке реализира 8 гола за „Шумен“ в днешния мач. Ирене Иванова добави 7, а Кристина Иванова – 5. За „Свиленград“ Кристина Миланова се отчете с 15 попадения.

В следващия кръг от първенството „Шумен“ гостува на „Етър“ във Велико Търново. Срещата е насрочена за 10 февруари.

Преди това двата тима ще се срещнат в полуфинален мач от турнира за купата на България домакин, на който е „Арена Шумен“. Финалите са на 29 февруари и 1 март. В другата двойка се сблъскват „Бъки“ и „Свиленград“.

ШУМ.БГ