Липсата на публика за мача с "Интер" по-скоро няма да е от полза за "Лудогорец", заяви изпълнителният директор на клуба Ангел Петричев. Думите му дойдоха при заминаването за Милано, където предстои реваншът от 1/16-финалите в Лига Европа.

Мачът е в четвъртък от 22.00 часа и заради случаите на коронавирус в Северна Италия ще се играе пред празни трибуни. Българският шампион загуби с 0:2 в Разград преди седмица.

"Не мисля, че това, че няма да има фенове е по-добре за "Лудогорец". Нашите футболисти винаги са казвали, че им е много по-приятно да играят пред атмосфера. Ние сме отбор, който е свикнал да играе пред пълни стадиони. По-скоро това би било минус за нас", каза Петричев.

По думите му равенството с "Етър" няма да разколебае отбора за реванша с "Интер".

Играчите на "Лудогорец" също проявиха увереност, че могат да се представят добре на "Джузепе Меаца". "Надявам се да се представим още по-добре и защо да не победим. Няма невъзможни неща във футбола. Ако успеем да вкараме ранен гол, напрежението ще бъде при тях. Надявам се да се върнем с положителен резултат", каза вратарят Владислав Стоянов.

Светослав Дяков посочи, че "човек е толкова голям, колкото са големи мечтите му". "Никой не може да ни попречи да мечтаем", заяви полузащитникът.

При пътуването си "Лудогорец" ще спазва строги мерки, за да се намали възможно най-много опасността от заразяване.

Дневник