"Манчестър сити" постигна важна победа над "Реал" (Мадрид) с 2:1 като гост в един от най-интересните сблъсъци в осминафиналите в Шампионската лига. Тимът на Пеп Гуардиола направи обрат на "Сантяго Бернабеу" с две попадения в последните 12 минути на двубоя.

"Реал" откри в 60-ата минута с попадение на Иско. В 78-ата Габриел Жезус изравни, а пет по-късно Де Бройне донесе успеха на "гражданите".

За капак "Реал" завърши с човек по-малко след червен картон на капитана си Серхио Рамос.

Това беше трети пореден мач, в който мадридчани не успяха да спечелят, след като направиха две поредни грешки в Ла Лига. Тимът остава и със само една победа в последните си шест домакинства в Шампионската лига.


В другата среща за вечерта "Лион" постигна изненадващ успех над "Ювентус" като домакин. Френският тим се наложи с 1:0 с попадение на Люка Тусар.

Зрителите на "Бернабеу" станаха свидетели на динамичен мач, в който предимството преминавеше и от двете страни.

В началните минути "гражданите" опитаха да наложат контрол и да задържат по-често топката, но загубиха битката в средата на терена. Това принуди футболистите на Пеп Гуардиола да бъде по-агресивни и извършиха много повече нарушения.

В 21-ата минута пред Габриел Жезус се откри първата добра възможност за един от двата тима, но Тибо Куртоа спаси. Седем минути по-късно Кевин Де Бройне стреля над вратата. "Реал" действаше по-консервативно и нямаше толкова чисти положения.

Едва в 30-ата минута Карим Бензема се освободи, но ударът му беше спасен от Едерсон.

Проблемите за "Сити" дойдоха в края на първата част, когато Аймерик Лапорт напусна терена. Централният защитник получи контузия и беше заменен от Фернандиньо.

В добавеното време на първата част "Сити" можеше да поведе. Жезус получи пространство в наказателното, но изстрелът му рикошира в тялото на защитник в бяло.

След почивката напрегнатите моменти пред двете врати зачестиха. Първо в 55-ата минута "Реал" поиска дузпа, когато Винисиус падна в наказателното поле на "гражданите". Реферът Даниеле Орсато обаче беше категоричен, че фаул няма.

След това гостите от Англия се настаниха пред вратата на "Реал" и бързо стигнаха до чисто положение, но Куртоа направи важно спасяване срещу Рияд Марез.

Точно зас след началото на мача "Реал" откри, когато беше притиснат. Винисиус намери Иско в наказателното поле на "гражданите" и с хубав изстрел испанецът изведе тима си напред.

При навлизане в последния четвърт час от срещата "Реал" изглеждаше по-уверен, докато "Сити" по-трудно създаваше положения. В този момент Гуардиола прибегна до промяна и вкара на терена Рахим Стърлинг. Английският национал веднага внесе острота в действията на "гражданите", а появата му ангажира отбраната на домакините.

В 78-ата минута Кевин Де Бройне проби в наказателното поле на "Реал", увлече двама играчи около себе си и центрира, а Жезус вкара с глава. Бразилецъ изблъска капитана на "Реал" Рамос в битката за позиция, но според съдията Орсато контактът не се оказа достатъчен за отсъждане на нарушение.

Претенциите на "Реал" не бяха уважени, а дори и технологията за видеоповторения не се намеси в случая.

Попадението даде увереност на гостите, които още в следващата атака стигнаха до ново положение. Жезус пропусна след нов изстрел с глава.

В 83-ата минута защитата на домакините се пропука още веднъж, като Карвахал повали Стърлинг в наказателното поле и "Сити" получи дузпа. От 11-те метра Де Бройне беше точен, за да изведе гостите напред.

Още по-драматично стана в края, когато "Реал" дори остана с 10 души. Серхио Рамос повали Стърлинг пред наказателното поле и получи червен картон. "Сити" създаде още две положения, но въпреки това не стигна до нов гол.

Дневник