Металотърсач и 970 метални монети, които не са регистрирани и идентифицирани по надлежния ред са открити и иззети от полицията в имот, обитаван от 46-годишен жител на с. Пет могили.  Мъжът е задържан за срок до 24 часа в полицейското управление в Каолиново и за извършеното престъпление е образувано досъдебно производство.

Това стана в хода на специализираната операция в село Пет могили, проведена от полицията под ръководството на Окръжна прокуратура - Шумен, съобщиха от ОДМВР.

При инспекции на два адреса са намерени противозаконно отнети от временен горски склад 5 кубика дърва за огрев и за започнати бързи полицейски производства. Извършени са проверки на 11 лица от криминалния контингент, както и на жител на село Пет могили с наложена мярка „домашен арест“ след извършен грабеж.

На изградените четири контролно-пропускателни пункта в село Пет могили са извършени проверки на 68 автомобила и 76 участници в пътното движение. Резултатът - установени  26 нарушения за превишена скорост, а за различни констатирани нарушения са съставени 6 акта и наложени 23 глоби с фиш.

ШУМ.БГ