Левски" привлече вратаря на "Славия" Георги Георгиев, съобщиха сините. Според информацията 31-годишният страж е разтрогнал договора си с белите и идва като свободен агент в клуба.

Новината идва два дни преди мача между "Левски" и "Славия". Двата отбора ще играят в неделя от 14.15 ч. на стадион "Георги Аспарухов".

"Още миналата година сме говорили с него, че ако получи добра оферта ще му дадем възможност да се развива. Такова е времето, че трябва да се помага на "Левски", каза президентът на "Славия" Венцислав Стефанов пред "Дспорт".

Георгиев е част от националния отбор, като игра в последните три мача на българите. Вратарят пази в последния двубой от квалификациите за европейското първенство и приятелските срещи с Парагвай и Беларус.

31-годишният страж беше отличен за най-добър играч в миналия 21-и кръг на първенството. През този сезон Георгиев е изиграл 16 мача за "Славия", като в осем от тях не е допускал гол.

На врата "Левски" разчита на Николай Михайлов и черногореца Милан Миятович. Той има договор с тима до лятото, когато към сините ще се присъедини сърбинът Зоран Попович.

От следващия сезон влиза в сила забраната, според която вратари с паспорти извън Европейския съюз нямат право да играят в професионалния футбол в България.

Дневник