Когато един отбор печели с 6:0 феновете му би трябвало да са щастливи и да празнуват. Не такава беше ситуацията с "Байерн" (Мюнхен) при гостуването на "Хофенхайм" в мач от 24-ия кръг на Бундеслигата.

Баварците не срещнаха никакви проблеми на терена и стигнаха до успеха с голове на Серж Гнабри, Йошуа Кимих, Йошуа Циркцее, Филипе Коутиньо на два пъти и Леон Горецка.

Най-любопитният момент обаче беше напускането на терена от баварците около 15 минути преди последния сигнал. До това се стигна заради обидни транспаранти от феновете на гостите към президента на "Хофенхайм" Дитмар Хоп.

"Дитмар Хоп си остава кучи син", гласеше един от транспарантите на феновете на баварците.

Треньорът Ханзи Флик, заедно със спортния директор Хасан Салихамиджич и легендата Оливер Кан отидоха при феновете и ги призовата да свалят плакатите, иначе срещата няма да завърши.

Стигна се дотам, че съдията Кристиян Дингерт изведе футболистите от терена, но малко по-късно срещата продължи. Въпреки това в последните 15 минути футбол нямаше, като играчите си подаваха топката безцелно и не се атакуваха.

Бизнесменът Дитмар Хоп не се радва на голяма популярност сред феновете на противниковите отбори заради огромните средства, които наля в клуба и го изкачи от аматьорските дивизии до Бундеслигата.

В Германия съществува правилото "50+1", което не позволява на отделен човек или компания да притежава повече от 49% от акциите в даден клуб. По този начин се цели да се предпази отборът от неразумно управление, като мажоритарният дял остава в ръцете на членовете.

Според противниковите запалянковци в "Хофенхайм" това правило се заобикаля.

В съботната програма подобна ситуация имаше и в мача между "Борусия" (Дортмунд) и "Фрайбург" (1:0), като феновете на жълто-черните бяха предупредени за обидни песни към Хоп.

Дневник