Борещият се за оцеляването си във Висшата лига "Уотфорд" поднесе най-голямата изненада от началото на сезона, побеждавайки лидера "Ливърпул" с 3:0. "Стършелите" станаха първият тим, който успява да надвие мърсисайдци и спря перфектната им серия от началото на сезона.

"Ливърпул" имаше само едно равенство дотук през сезона и спечели останалите си 26 срещи. Този път обаче тимът на Юрген Клоп беше тотално надигран.

С две попадения на Исмаила Сар и един гол на Трой Дийни "Уотфорд" успя да нанесе първа загуба на "Ливърпул" от 3 януари 2019 г. (преди 423 дни).

Мърсисайдци бяха в серия от 44 поредни двубоя без поражения, но беше сложен край на мечтата им да триумфират с титлата без нито една загуба. Серията от 44 мача е втората най-добра в историята на английския футбол след тази на "Арсенал" от 49 двубоя. Именно "артилеристите" са единствения отбор в ерата на Висшата лига, който печели титлата без поражение.

Със загубата от "Уотфорд" червените не успяха да поставят и рекорд по поредни победи, като остават на върха заедно с "Манчестър сити" с по 18.

Това е най-тежкото поражение на "Ливърпул" от октомври 2017 г. (1:4 от "Тотнъм"), а за последно мърсисайдци получиха три гола в мрежата си при 3:3 срещу "Арсенал" в края на 2017 г.

Въпреки поражението "Ливърпул" води убедително, като има аванс от 22 точки пред "Манчестър сити", който е и с мач по-малко. Мърсисайдци се нуждаят от едва 12 точки, за да си гарантират предсрочно титлата.

С победата си "Уотфорд" се изкачва до 17-ото място, пред зоната на изпадащите, като има 27 точки.

През първата част "Ливърпул" отправи само един удар, които беше неточен. Тимът на Юрген Клоп не създаде нищо опасно пред вратата на домакините, въпреки че държеше топката в голяма част от времето.

От своя страна "Уотфорд" имаше два отлични шанса. Още в 11-ата минута Жерар Деулоуфеу стреля над вратата, а в добавеното време на първата част Трой Дийни прати топката встрани.

Второто полувреме започна с положение за "Ливърпул", при което Андрю Робъртсън отправи и първия точен удар за тима си. След това "Уотфорд" доминираше на терена.

В 54-ата минута след дълго изпълнение на тъч защитата на гостите остана пасивна. Дийни пропусна топката Абдулай Дукуре заходи зад гърба му и подаде към Исмаила Сар, за който не беше проблем да се разпише от три метра.

"Ливърпул" не успя да реагира след попадението и само шест минути по-късно допусна още едно. Дийни задържа до страничната линия и подаде към Сар, извеждайки го между двамата централни защитници на "Ливърпул".

Сенегалецът излезе сам срещу вратаря Алисон и технично го прехвърли, вкарвайки за втори път.

Двата гола аванс дадоха увереност на домакините и те бяха далеч по-активния тим на терена. Футболистите в жълти фланелки преследваха всяка топка и бяха по-агресивни в единоборствата, а "Ливърпул" не показа, че иска да промени развоя на срещата.

Дори промените на Клоп не донесоха свежест в действията на гостите. Вместо това грешките зачестиха и при нова такава в 72-ата минута "Уотфорд" вкара за трети път.

Александър-Арнолд върна неразчетено назад и топката се озова в Сар. Той задържа сам срещу Алисон и върна към Трой Дийни, който с едно докосване вкара в празната врата с технично изпълнение - 3:0.

Дневник