"Манчестър сити" защити трофея си в Купата на лигата. Тимът на Хосеп Гуардиола спечели отличието за трета поредна година след успех с 2:1 срещу "Астън вила" във финала.

"Гражданите" си улесниха мача с два гола на Серхио Агуеро и Родри. В края на първата част Мбвана Самата намали изоставането на "Астън вила", но тимът не успя да притисне да притисне "Сити" през втората част.

Трофеят е 29-и в 11-годишната кариера на Гуардиола като треньор. Той се изравни с Валери Лобановски, като пред него по този показател са единствено Мирча Луческу (33) и сър Алекс Фъргюсън (49).

"Сити" е едва вторият отбор, който печели три поредни купи. От 1981 до 1984 г. "Ливърпул" доминира с четири поредни отличия.

"Гражданите" очаквано наложиха натиск още в началото. Защитата на "Астън вила" се пропука в 20-ата минута, когато се разписа Агуеро. Аржентинецът вкара десетия си гол в последните шест мача срещу този съперник и даде преднина на отбора си с удар отблизо. Родри изведе с прехвърлящо подаване Фил Фолдън, който свали топката с глава към Агуеро.

Десет минути по-късно Родри удвои преднината на "Сити". Полузащитникът засече с глава центриране от корнер.

"Астън вила" се върна в мача в края на първата част. Джон Стоунс не се ориентира добре и Анвар ел Гази проби по лявото крило. Последва центриране, което Самата засече с глава.

Дневник