Отменя се концертът „Памет българска“, включен в празничната програма на Шумен за Трети март, утре. Той трябваше да бъде представен на сцената в Драматично-кукления театър „Васил Друмев“, съобщиха от пресцентъра на общината.

Промяната се налага поради усложнената епидемична обстановка и препоръката на РЗИ – Шумен, както за прекратяване на учебните занятия в областта до 6 март, така и за струпването на много хора на едно място в затворено пространство.

Всички останали събития, включени в празничната програма за Трети март, ще се състоят в часовете, в които са обявени предварително.

В 11.00 ч. шуменци ще се хванат на голямото българско хоро на площада пред ДКТ „Васил Друмев“ заедно с танцьорите от НЧ „Асен Златаров-1872“ и различни непрофесионални танцови групи.

Отбелязването на Националния празник ще започне в 10.00 часа в храма „Свето Възнесение Господне“, където ще бъдат отслужени заупокойна молитва за загиналите воини и опълченци за Освобождението на България и молебен за здраве. По-рано през деня от 9.00 часа ще бъдат поднесени венци и цветя от училища, читалища и кметства пред паметници на загиналите герои за Освобождението в Шумен, както и в селата Градище, Белокопитово и Панайот Волов.

В 18.30 часа на площад „Кристал“ пред Паметника на загиналите във войните шуменци ще започне тържествената вечерна заря-проверка, където слово за националния празник ще произнесе деканът на Факултета „Артилерия, ПВО и КИС“ полк. Дилян Димитров.

Организацията по тържественото честване е на Община Шумен, Факултетът „Артилерия, ПВО и КИС“ към НВУ „Васил Левски“ и Шуменският военен гарнизон.

ШУМ.БГ