"Ливърпул" загуби втори пореден мач и след разгрома, който претърпя през уикенда, напусна надпреварата за Купата на Футболната асоциация (ФА къп). Мърсисайдци отстъпиха на "Челси" с 0:2 в среща от петия кръг на надпреварата.

С много силна игра пред феновете си на "Стамфорд бридж" "Челси" пречупи мърсисайдци, а головете вкараха Уилиан в 13-ата минута и Рос Баркли в 64-ата.

Тимът на Франк Лампард продължава към четвъртфиналите, докато "Ливърпу" за поредна година пропусна възможността да вдигне най-старото отличия в Англия.

Загубата е трета за мърсисайдци в последните четири мача. Преди двубоя на "Стамфорд бридж" "Ливърпул" загуби от "Атлетико" (Мадрид) в Шампионската лига с 0:1, а през уикенда претърпя поражение от "Уотфорд".

Освен това съставът допусна осем гола в последните си четири двубоя.

За последно "Ливърпул" загуби два поредни мача във всички турнири между 3 и 7 януари 2019 г., когато отстъпи от "Манчестър сити" във Висшата лига и "Уулвърхемптън" във ФА къп.

Наставникът на мърсисайдци Юрген Клоп започна без много от звездите си, като в атака от основните фигури действаше единствено Садио Мане, подкрепян от Такуми Минаино и Дивок Ориги. Шанс за изява получиха резервният вратар Адриан, както и младите Неко Уилямс и Къртис Джоунс.

В стартовия състав на "Челси" личеше 18-годишният Били Гилмор.

"Челси" откри след едва 13 минути игра, като наказа грешка на гостите. След няколко рискови подавания на защитниците в червени топката беше открадната. Уилиан я изстреля мощно с десния крак, като Адриан не се намеси добре и позволи топката да се отбие от ръцете му и да влети в мрежата - 1:0.

Само пет минути след попадението Маркос Алонсо удари греда.

До края на първата част "Ливърпул" се активизира. Най-сериозният пропуск направи Ориги, чийто удар беше спасен от Кепа Арисабалага. С една пропусната възможност се отчете и Мане.

След паузата "Челси" действаше с още по-голямо самоучвствие. Дори излизането на Уилиан заради контузия не се отрази на сините, а влезлият на неговото място Мейсън Маунт беше много близо до това да вкара от пряк свободен удар.

В 64-ата минута домакините реализираха за втори път и направиха голяма крачка към следващата фаза. Рос Баркли напредна мощно през центъра, размина двама играчи в червено и от границата на наказателното поле изстреля неспасяем удар, който не остави шансове на Адриан.

"Ливърпул" не успя да се активизира и вместо да пренесе играта в полето на "Челси", беше принуден да се защитава. В 68-ата минута Адриан направи спасяване срещу Педро. Малко по-късно Оливие Жиру удари греда.

Дневник