С мисъл да хвърли всички сили "Тотнъм" се насочва към гостуването си на "Лайпциг". Германският отбор е с едни гърди напред след победата с 1:0 в Лондон, докато тимът на Жозе Моуриньо ще се опита да внесе лъч светлина в трудния си сезон, като обърне развоя и се класира на четвъртфиналите в Шампионската лига.

Мачът е в 22 ч. и ще бъде предаван по MAX SPORT 2. По същото време "Валенсия" приема амбицирания "Аталанта" пред празни трибуни заради коронавируса. Двубоят ще бъде излъчен по МAX SPORT 3, като италианците са фаворити след успеха с 4:1 в първата среща.

По-интересно се очаква да бъде в Германия, където "Тотнъм" е опрян до стената. Тимът няма победа в последните си пет мача, отпадна за купата на Англия и изостава от битката за място сред първите четири във Висшата лига.

Ситуацията в тима е допълнително усложнена заради контузиите на ключови футболисти. Извън състава до края на сезона са Хари Кейн и Хьон Мин Сон, а с травми са още Стивън Бергвайн, Бен Дейвис, Муса Сисоко и Хуан Фойт.

"Това е един мач. Губим с 0:1 до почивката и пред нас има второ полувреме, за да покажем всичко, на какво сме способни. Трябва да сме обединени и дадем най-доброто ни представяне като отбор. Вярвам в момчетата и мисля, че можем да го направим", каза Моуриньо в навечерието на мача.

Португалецът беше назначен през ноември с идеята да надгради работата на Маурисио Почетино и да донесе титла на отбора. Откакто Моуриньо е начело на тима, "Тотнъм" е на трето място по спечелени точки във Висшата лига.

Общото впечатление обаче е, че специалистът не успява да се справи с предизвикателството. Този сезон може да се превърне в едва третият от 2003 г., в който "Тотнъм" не успява да стигне до четвъртфиналите на някой от турнирите.

За да се окаже там, "шпорите" трябва да преодолеят голямо предизвикателство, тъй като "Лайпциг" върви уверено в Бундеслигата и Европа. Статистиката е на страната на тима на Юлиан Нагелсман, тъй като "Тотнъм" няма победа в последните си четири мача в Германия.

Дневник